Хасково

Задържаха трима за кражби на луксозни автомобили

Задържаните колиТрима мъже са задържани за множество кражби на луксозни автомобили, съобщиха от областната дирекция на МВР в Хасково. Разкриването на престъпленията е следствие от работата на служители на Дирекция „Противодействие на общата престъпност“, областните дирекции в Стара Загора и Хасково и полицаи от Германия и Кралство Испания след четиримесечен труд.

При специализирана полицейска операция, проведена вчера на територията на Хасково и Стара Загора, са установени 18 крадени автомобила от висок и среден клас – три БМВ Х3, две БМВ Х5, БМВ 120Д, два Сеат Алтеа, два Сеат Леон, Ауди А6, Фолксваген Пасат, Мерцедес SL 500, Мерцедес ML 270, Мерцедес Е 220, Хюндай Санта Фе, Тойота Ланд Круизер и Фолксваген Голф – 5-та серия.

Задържаните колиВ хода на операцията са задържани трима мъже от Стара Загора и Хасково – И.А./23 г./, известен на полицията с кражби на автомобили и склоняване към проституция, А.А./23 г./от Стара Загора и П.Л./37 г./ от Хасково – регистриран за обсебване.

Иззети са типови непопълнени бланки на договори за покупко-продажба на моторни превозни средства със сериен номер и воден знак на Кралство Испания, множество ключове от автомобили, сервизни книжки за техническо обслужване на моторно- превозни средства, както и множество мобилни телефони и СИМ карти ползвани от групата.

Задържаните колиПрестъпниците са действали по две схеми. В единия случай след като автомобилите бъдат отнети от територията на страни от ЕС чрез използване на подправен документ се транспортират до България.

Преди извършването на регистрацията на колите в страната с технически средства се нанасят „корекции“ в идентификационните номера на рамата и двигателя на съответния автомобил, съобразно документите с които групата разполага или се изготвят нови такива, като се използват крадени оригинални бланки на договори за покупко- продажба.

Задържаните колиПри другата схема, използвана от задържаните, автомобилите се отнемали на територията на страната и чрез използването на неистински документи и интервенция в областта рамата и двигателя се представят в пунктовете за регистрация на моторни превозни средства като „нов внос„.

Идентификационните знаци, които са поставени на автомобилите, отговарят на същите автомобили като марка и модел, които са редовно регистрирани и се движат в страни от ЕС. По този начин се създават така наречените „автомобили двойници“. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните, както и установяването на други автомобили – предмет на престъпление продължава.

В момента в тилова база Хасково има 11 задържани автомобили. При 6 от тях е доказано, че са с пренабити номера. За останалите има такива съмнения и се извършва експертиза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ilian KRUMOV ODP gr HASKOVO
Ilian KRUMOV ODP gr HASKOVO
18.09.2009 2:10 2:10

O4akva se da budat zadurjani o6te pone 2500 avtomobila.MOLQ budete VNIMATELNI kato vidite pove4e ot 20 uniformeni pred va6ata kola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ilian KRUMOV ODP gr HASKOVO
Ilian KRUMOV ODP gr HASKOVO
18.09.2009 2:15 2:15

[quote=Ilian KRUMOV ODP gr HASKOVO]O4akva se da budat zadurjani o6te pone 2500 avtomobila.MOLQ budete VNIMATELNI kato vidite pove4e ot 20 uniformeni pred va6ata kola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!vse pak i te imat nujda

RAIONNA PROQURATURA gr HASKOVO
RAIONNA PROQURATURA gr HASKOVO
18.09.2009 2:28 2:28

Na vnimanieto na grajdanite 4iito luksozni avtomobili sa otneti ot MBP suobstavame 4e ima na sklad suvsem blizo do tehnite v tilova baza okolo 40 broq LADA GAZ MAZ olio i ocet gotovi za eksploataciq,kato doplashtaneto e ot vasha strana ama pone she si imate patrulka pred vas 24hs

Back to top button