Хасково

Закриват детската градина в Орлово, общината си иска сградата на ПМГ

ПМГДа бъде закрита детска градина „Горица“ в село Орлово ще гласува на заседанието си следващия петък Общински съвет Хасково. Предложението е на директорката на забавачката, а причината – липсата на достатъчно деца.

10 са малчуганите, записани за учебната 2009/2010 година в детската градина. Това е под минимума от 12 за образуване на група. Проучване е показало, че и през следващите няколко години няма шанс броят на децата да се увеличи. Миналата година групата е била от едва 7 деца.

Ако местният парламент реши да закрие градината желаещите деца ще бъдат пренасочени към тази в село Войводово.

Общинските съветници ще гласуват още да възложат на кмета Георги Иванов да предприеме действия за придобиване на сградата на ПМГ от общината. Постройката е собственост на Министерството на земеделието и храните и по тази причина общината не може да инвестира средства за ремонтирането й. Основно обновяване на сградата не е правено от построяването й през 1965 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
касабалия
касабалия
18.09.2009 11:14 11:14

ей отвориха му на кмета очите и за ПМГ като не можаха Д.Динев и В.Русев да го снабдят с военни имоти сега иска ПМГ и то не защото му е мило училището а опитното поле което е около ПМГ ще го парцелира и продаде а децата ……………………….

неизвестен
неизвестен
18.09.2009 14:39 14:39

околните имоти са продадени от държавата,така че няма как да ги продаде кмета

Back to top button