Регион

150 останаха без топла храна заради ремонт на патронажа в Харманли

Динка Дичева

Динка Дичева

150 пенсионери и самотни хора в Харманли останаха без топла храна за повече от месец след като местният социален патронаж започна мащабен ремонт на кухнята си. Сега хората, които повече от 2 години са получавали всеки ден храна у дома, трябва  да си я осигурят сами.

Причината за ремонта е, че кухнята не отговаря на европейските изисквания, обясни пред Haskovo.info социалният работник в партонажа Динка Дичева. „Всичко това наложи започването на един по-голям ремонт на целия кухненски блок – миални, складови бази, разливни, подготвителни и кухня“, каза тя.

Пенка Шопова

Пенка Шопова

Докато трае ремонтът хората трябва да си купуват и готвят храната сами, а за много от тях това е почти невъзможно. „Много ни тежи. Трудно ни е сами да се оправяме“, категорична е пенсионерката Пенка Шопова.

150-те пенсионери плащат за топлата храна около 40 лева на месец. Ако трябва да си я осигуряват сами това ще им струва 3-4 пъти повече, което е непосилно за тях. Хората изцяло разчитат на социалната кухня и се надяват, че ремонтът ще свърши преди да дойде зимата. Социалните работници обещават, че работата ще приключи най-късно до края на октомври.

 Ремонтът  Ремонтът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button