Хасково

1000 лева за алпинистите, изкачили най-бързо община Димитровград

Изкачването на общината миналата годинаИ димитровградчани от клуба по алпинизъм „Хеброс-99“ тази година ще участват в атрактивното състезание по изкачване на 14-етажната сграда на кметството по повод 22 септември – Деня на независимостта. 1 000 лв. е осигуреният награден фонд за най-бързите в двата раздела- за мъже и жени. Това съобщи специалистът „Спортни дейности“ в администрацията Иван Григоров.

Миналата година общината за първи път организира подобна атракция за националния празник. В състезанието тогава се включиха едва петима участници – гости от София, Своге, Русе и Хасково, като нито един димитровградчанин не се осмели да опита по въже да стигне покрива на местната власт.

Първи тогава финишира на покрива на димитровградското кметство Теодор Кисимов от крайдунавския град, който преодоля 14-е етажа за едва 2.256 мин.  Единствената дама тогава бе Симона Камберова от Своге, която постигна лично време 5.02 мин.

Тази година състезанието ще започне точно в 11 часа на 22 септември зад сградата на община Димитровград, която е и най-високото административно здание в Хасковско. Партньор на общинската администрация в организацията е местният клуб по алпинизъм „Хеброс-99“, регистриран в Българската федерация по алпинизъм и скално катерене. 

егламентът за участие изисква катерачите да използват метода на самоизвличане, а определяща за класирането ще бъде скоростта. В атрактивната надпревара за изкачване на билдинга могат да се включат всички, които притежават не само смелост, но и необходимия опит, умения и валидна застраховка, като записвания ще могат да се правят и преди самото начало на надпреварата, уточни днес Иван Григоров. 

Също на 22 септември Община Димитровград организира състезание с ролери на входа на парк „Марица“ от 14 ч. и велошествие по основните булеварди на града. И двете прояви са свързани с това, че датата е и Международен ден без автомобили. Целта е да популяризираме алтернативните начини на придвижване – с ролери и велосипед, коментира Иван Григоров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button