Спорт

Григор с разгромна победа в Търнава

Григор ДимитровГригор Димитров започна с разгромна победа участието си в чалънджъра в Търнава, който е с награден фонд 62 000 евро. В първия кръг хасковският тенисист отстрани с 6:3, 6:0 представителя на домакините Камил Чапкович (№212). Следващият съперник на първата ракета на България при мъжете ще бъде победителят от мача между украинеца Сергей Бубка (№281) и третия поставен Ян Хайек (№ 120). 

С достигането си до втория кръг в Словакия Григор си гарантира осем точки за световната ранглиста и 1100 евро от наградния фонд. Утре най-добрият български тенисист ще изиграе първия си мача на двойки, а в сряда двубоя си на сингъл.

В публикваната днес класация на АТР хасковлията пада с 35 места до 290-а позиция. Гришо е на опашката на Топ 300, защото не успя да защити 36-те точки, който той  спечели миналата година за спечелената втора титла на фючърс в Испания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button