Хасково

Венци, концерт и катерене за Независимостта

БългарияБългария чества 101 години от обявяването на независимостта си. На 22 септември 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд обявява независимостта на България. С този акт на практика се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя.

Във всички градове на хасковска област презникът ще бъде отбелязан тържествено. В Хасково венци и цветя ще бъдат поднесени в 11:30 на паметника на Незнайния воин на площад „Свобода“. В Харманли колективите към читалище „Дружба“ ще изнесат празничен концерт.

Димитровград отбелязва днес Деня на независимостта със състезание за скоростно изкачване на 14-етажната сграда на общината. Преодоляването им по въже, с метода на самоизвличането, както повелява регламентът, е предизвикателство. Затова и за втора по ред година отбелязваме точно този национален празник така – независимостта е за смелите, коментира пред Haskovo.info кметът на града Стефан Димитров, чиято е идеята.

За 14 часа е планирано и демонстративно каране на ролери на парка на вход „Марица“ и велошествие по централните булеварди на Димитровград, които са посветени на Международния ден без автомобили днес и финалът на Европейската седмица на мобилността.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button