Любопитно

Пловдивчанин превзе сградата на властта в Димитровград за 2 мин.

Победителят Илиян Найденов

Илиян Найденов

12 смелчаци атакуваха по въже покрива на 14-етажното димитровградско кметство днес в зрелищното състезание, организирано от Община Димитровград по повод Деня на независимостта 22 септември.

Най-бърз бе 22-годишният Илиян Найденов от клуб „Пълдин“ – Пловдив, който със самоизвличане по въже изкачи сградата едва за 2.03 минути, с което подобри резултата на миналогодишния победител Теодор Кисимов, на когото тогава бяха необходими 2.26 мин.

Състезанието беше уморително

Състезанието беше уморително

Втори се класира Георги Михайлов от Дряново с лично време 2.38 мин., който единствен сред участниците се включва в това състезание за втори път. Трети, с време 2.54 мин., остана другият пловдивчанин – Боян Георгиев.

В класирането при жените по-бърза бе Станимира Делева от Пловдив, която успя за 3.16 мин. да преодолее височината на димитровградската местна власт и да стигне до покрива. Ивон Трендафилова, също от Пловдив, финишира с време 7.29 мин., но се класира на второ място поради липсата на повече участнички в състезанието от нежния пол.

Станимира Делева

Станимира Делева

Наградният фонд от 1000 лв. бе разпределен между победителите, като класиралите се на първо място при мъжете и жените получиха по 250 лв., 150 лв. бе паричната награда за второ място и 100 лв. за трето. Кметът на общината Стефан Димитров, по чиято идея се провежда състезанието и първата дама на местния парламент Катя Чалъкова връчиха наградите.

Повече от 200 димитровградчани, сред които възпитаници на детските градини и хора от третата възраст, подкрепяха 12-те, които събраха смелост и се включиха в атрактивната и зрелищна надпревара по въже. Най-малкият сред тях бе Росен Георгиев от Варна, на едва 16 г. Току-що навършил 18 г. димитровградчанинът Радослав Петров също изкачи кметството.

Участници от Пловдив, Варна, Стара Загора и Дряново събра тази година състезанието. Четирима димитровградчани от клуба по алпинизъм- партньор на общината в техническата организация на състезанието „Хеброс-99“- Христо Тодев, Радослав Петров, Милко Петров и Панайот Димов, се включиха с демонстрация, извън състезателното време.

Победителите със Стефан Димитров и Катя Чалъкова

Победителите със Стефан Димитров и Катя Чалъкова

Една седмица усилени тренировки в Пловдив с катерене на 200 метра височина са били необходими на победителя в днешното състезание Илиян Найденов, разказа за Haskovo.info той. Това е втората му първа награда от подобен род турнири за това лято, след като грабнал приза и в Стара Загора неотдавна. С пещерняшки истории се занимавам вече 7 години, сподели той опита си и призна, че чувството на покрива на димитровградската власт е, че можеш да си починеш.

По-късно днес Община Димитровград организира състезание с ролери на входа на парк „Марица“ и велошествие по основните булеварди на града. И двете прояви са посветени на Международния ден без автомобили днес, като целта бе да популяризират алтернативните начини на придвижване в градска среда- с ролери и велосипед, коментира Иван Григоров, специалистът по спортните дейности в общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button