Спорт

Дъжд от медали за хасковски каратисти на националното

Отбор КАТА младежи11 медала и първо място в отборното класиране завоюваха възпитаниците на хасковския клуб „АидаНет Вадо-рю“ на национално първенство по карате за девойки и младежи старша възраст. Състезанието се проведе през уикенда в Добрич.

Шампионка на ката индивидуално стана Златка Куртева. В отборната надпревара в същата дисциплина състезателката на „АидаНет Вадо-рю“ грабна втори златен медал заедно с Деница Павлова и Виолета Дерменджиева. Хасковският клуб триумфира с шампионска титла на ката и при младежите, където Егемен Сербест, Фариз Сербест и Тенчо Тенев отново доказаха, че са без конкуренция.

Седемте състезатели от „АидаНет Вадо-рю“ добавиха към богатата си колекция и 5 сребърни и 3 бронзови медала. С две отличия от Добрич се завърна Егемен Сербест, който остана втори на ката и кумите при 54-килограмовите. Брат му Фариз грабна сребро на ката и бронз на кумите в категория 55 кг.

Деница Павлова и Гюрхан Шабан прибавиха още по едно сребърно отличие за своя клуб съответно на ката и кумите, а съотборниците им Виолета Дерменджиева и Тенчо Тенев спечелиха бронз в индивидуалната надпревара на ката при девойките и младежите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button