Спорт

Хасковски бадминтонистки поканени на турнир за 15 000 долара

Пейо и Станимир Бойчинови

Пейо и Станимир Бойчинови

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви, които в момента се състезават за националния отбор на България при 14-15- годишните, са поканени да участват в открития шампионат по бадминтон с награден фонд 15 хил. долара. Състезанието ще се проведе идния месец в София, съобщи за  Haskovo.info треньорът в местния клуб по бадминтон Станимир Бойчинов, който е баща на голямата ни надежда в този спорт Пейо Бойчинов. 

Наставникът очаква призово класиране от своите възпитаници на предстоящата Балканиада в Македония, както и на републиканското първенство до 11 и 15 години в столицата. 

Според Бойчинов-старши след 2000-та година се забелязва силен интерес към бадминтона, което се дължи и на добрата база в града. В момента в зала „Спартак“ тренират сто деца на възраст между 9 и 19 години. 

Станимир Бойчинов

Станимир Бойчинов

Хасково е дало на този спорт имена като Георги Петров, който през 2002 г. става републикански шампион при мъжете, Радослав Симеонов, Благовест Кисьов, Габриела Бънова, Пейо Бойчинов. „Всички те доказаха през последните години, че градът ни има потенциал да създава добри бадминтонисти не само на национално, но и на световно ниво. Неприятното е обаче, че в момента Хасково не разполага с професионални играчи при мъжете и жените“, коментира Станимир Бойчинов.

Според треньора основният проблем на местния клуб по бадминтон е финансов.  „За да се развива един играч, той трябва да излиза навън и да участва в различни турнири, а за това са нужни средства“– разяснява наставникът. По негово мнение липсата на университет в града, в който младежите да останат да учат, води до загубата на оформени играчи. „Ние сме вложили в тях хиляди левове, а в един момент те отиват да се състезават за други клубове, което е разбираемо“, допълни Станимир Бойчинов. Въпреки това  той твърди, че има надежда за промяна чрез отпускането на средства от държавата за спортните федерации у нас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.09.2009 20:03 20:03

Браво Миро поздравявам те с успехите,кото треньор и баща на Пейо.Вярвай в това което правиш и резултата никога не закъснява.

Цветана………..

Back to top button