Регион

Проверяват сигнали за нерегламентирани такси в детски градини

Маргарита Симеонова и Иван Цонев

Маргарита Симеонова и Иван Цонев

37 докладни записки прие днес скоростно Общинския съвет на Димитровград. 4 от тях кметът Стефан Димитров внесе извънредно преди началото на първата редовна сесия след лятната ваканция през август. С едната общинарите одобриха разкриването на нови щатове към Детския и младежки център. Предложението си градоначалникът мотивира с необходимостта сградата на бившия профсъюзен дом „Химик“, която бе предадена на центъра, да бъде поддържана и там да започне ремонт.

Община Димитровград все още не е получила съфинансирането от образователното министерство по проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ОУ „Алеко Константинов“, за изпълнението на който получи кредит от Фонд „Енергийна ефективност“, каза днес кметът Стефан Димитров. Очакваното финансиране от министерството за 400 000 лв. все още не се е състояло, а ремонтните работи трябва да продължат, което налага отново да искаме заем от фонда и ако получим парите от МОН, да го погасим с тях, мотивира извънредното си предложение той.

С пълно единодушие, без против и въздържали се, днес съветниците приеха 30 от проектите за решения. В сесията липсваха и каквито и да е дебати, с изключение на няколко допълнения от постоянните комисии.

Родители на деца от детските градини в Димитровград имали съмнения за злоупотреби със събираните от тях такси, тъй като често им искали допълнително пари, сигнализира пред Общинския съвет председателката на комисията по култура Маргарита Симеонова. Да провери тези сигнали се ангажира кметът на общината Стефан Димитров. Справка за това как са изразходвани тези такси досега ще внесе той в комисията. На заседанието днес кметът припомни, че за голяма част от детските заведения бяха закупени и монтирани климатици точно по настояване на родителите.

Най-високият общински съветник в Димитровград- двуметровият ексбаскетболист Иван Цонев поема управлението на Постоянната комисия по образованието, младежта и спорта. Предложението именно той да бъде наследникът и на председателското място в комисията внася първата дама на местната власт Катя Чалъкова, която досега я оглавяваше.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ali
ali
29.10.2009 20:17 20:17

4udovi6teeeeeeeeeeeeeeeee :shock: snimkata pla6i decata

Back to top button