Регион

Черноконево се жалва в София за спряна канализация

Стефан ДимитровОтворено писмо, в което питат защо не се работи по изграждане на канализацията за отпадни води и новия водопровод, а кварталът е разкопан ще пишат до Министерство на регионалното развитие жителите на кв. „Черноконево“ в Димитровград.

Среща с тях по повод спрените средства по програма ИСПА и прекратеният договор от ПУДООС за водопровод в кв. Марийно организира кметът на общината Стефан Димитров. От 19 ч. днес по този повод той ще се срещне и с хората от Каснаково, за които ПУДООС също спря проекта.

Около 40 на 100 е изпълнена канализацията в кв. Черноконево, която е част от голям проект за кварталите от левия бряг на р. Марица в Димитровград. Той се изпълнява с 75% финансиране от ЕС и 25% от републиканския бюджет, като управляващия орган е МРРБ, обясни пред хората от квартала на среща късно снощи Стефан Димитров. Дали в момента държавата разполага и е осигурила своето съфинансиране, ние, от общината, не знаем. Но знаем, че дължат на фирмите-изпълнители над 2 милиона, каза той.

Хората от ЧерноконевоКога ще имаме нормална чиста вода? Плащаме същата такса, а старите азбестови тръби са затлачени от манган, недоволстваха черноконевци. От април до октомври нямаме вода! През лятото идва чак към 22-23 часа„, жалваха се те пред кмета и настояваха да получат отговор кога вместо за проблемите на крайния квартал, ще се говори и за радостите му.

Отворено писмо и подписка ще бъдат изпратени в най-скоро време до кмета на общината Стефан Димитров и управителят на ВиК-Димитровград Красимир Герджиков, стана ясно по време на срещата снощи. „Ако не вземете мерки, ще отнесем въпроса по-нагоре“, заканиха се черноконевци. „Ще ви бъда благодарен, ако го направите и то колкото се може по-бързо“, отвърна им той. 

Въпроси за поддържането на гробищния парк, обраслите с треви тротоари по ул. Септемврийци и това, че центърът на квартала продължава да бъде гараж за автобусите на фирма „Бойчев“, поставиха още пред кмета на общината Стефан Димитров и кметския наместник на квартал Черноконево Коста Тодоров по време на срещата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button