Хасково

Отчаяна майка погна шефа на социалното, няма пари

Галина Димитрова

Галина Димитрова

Нямам пари за хляб, не мога да купя и помагала за училище на детето си, което тази година е в първи клас“, оплака се днес пред Haskovo.info 30-годишната Галина Димитрова. Тя е майка на три момичета – на 5, 6 и 7 години. Чака с нетърпение помощта от 150 лева за първокласничката си, за да й купи помагала, макар че трудно намира пари и за насъщния.

Снощи свекър й е дал 10 лева за картофи, яйца и сирене и да има по левче за ученичките за закуска в училище, разказа отчаяната майка.

„В отчаянието си отидох днес до Социално подпомагане, вдигнах скандал и въпреки че директорът Господин Георгиев нямаше приемен ден ме покани да разговаряме в кабинета му„, разказа Галина. „Защо не ходите на работа“, попитал Георгиев и след като разбрал какво е положението на Галина обяснил, че законовият срок за изплащане на помощите за първолаци е края на месеца„. 

Пред Haskovo.info директорът на Социално подпомагане бе категоричен, че въпреки затрудненията с бюджета парите ще бъдат изплатени до 30 септември. Той допълни, че за миналия месец са преведени помощи на 311 души на обща стойност 46 650 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button