Хасково

РКС храни областта максимум 4 дни при усложнена зимна обстановка

Сняг19 потребителски кооперации на РКС – Хасково са готови да снабдяват със стоки от първа необходимост населението при усложнена зимна обстановка. Кооперациите се зареждат два пъти в седмицата и запасите от храна са достатъчни за 3-4 дни, каза за Haskovo.info Лиляна Иванова от РКС – Хасково.

И тази зима се очаква най-критичните точки в областта да са селата в Ивайловградско, Тополовградско и Маджарово. Там има населени места, които са труднодостъпни заради заледяванията и е имало случаи, в които насъщният заедно с лекарствата са „носени на гръб“ до домовете на хората, обясни Иванова.

Днес разчетът за снабдяване със стоки от първа необходимост на Районния кооперативен съюз бе представен и съгласуван в Областна администрация Хасково.

На срещата за втори пореден ден присъстваха представители на институциите, отговорни за справянето със зимната обстановка. Стриктен контрол на превозвачите и проверки на състоянието на превозните средства на автогарите при усложнени условия бе една от препоръките към „Автомобилна инспекция“ Хасково. Общините пък трябва да имат на разположение автомобили, които да подпомогнат извличането на закъсали МПС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button