Любопитно

„Звездните момичета“ стягат юбилеен концерт с хореограф

Репетициите с хореограф са предизвикателство за момичетата

Репетициите с хореограф са предизвикателство за момичетата

Шестте изпълнителки от вокална група „Звездните момичета“ репетират усилено за грандиозния концерт, който ще изнесат през октомври послучай 10-годишнината от създаването си. Музикалната формация на Борис Вълканов бе избрана в новото направление „Опус“ на Лятната академия по изкуствата в Димитровград, което предвижда обучение на обещаващи млади таланти от професионалисти в бранша. Подготвяният концерт-спектакъл „Хей, момчета“ е финалната част на проекта, в която „Звездните момичета“ ще покажат наученото по време на едномесечните уроци.

14 ще бъдат песните, които те ще представят на сцената на Драматичен театър „Апостол Карамитев“, 10 от тях ще са с хореография. По поставянето на танците с младите изпълнителки работи 27-годишният хореограф Николай Тенев –  лицензиран треньор към Българската асоциация по спортни танци. 

„8 от танците вече са готови и сега доизпипваме детайлите. На една от песните ще танцуват 3 двойки от моя клуб в Казанлък„, разказа за Haskovo.info преди днешната репетиция Николай Тенев.

Николай Тенев

Николай Тенев

Концертът ще бъде в три части- в първата всяко от момичетата ще се представи индивидуално с песен, във втората се очаква да пее наложилият се вече поп-изпълнител Стратия, а в третата „Звездните момичета“ ще се изявят като група.

„Супер доволен съм от постигнатото с тях до момента. Целият този проект за мен също е предизвикателство, тъй като досега не съм работил с музикална момичешка група. Правил съм хореография за манекенки, за танцьори, за друг тип изпълнители, но за пръв път имам възможността да поставя на сцена и девойки, които пеят“, сподели още хореографът.

Репетициите със „Звездните момичета“ на Димитровград са удоволствие за него, а хореографиите му за отделните песни са съобразени с музиката, текста и възможностите на момичетата да танцуват.

В песента, с която концертът за 10-годишнината на групата ще бъде открит, димитровградската публика ще може да види и самият Николай Тенев. Той ще партнира в танците на „огнената“ солистка и на „STRAIGHT BAND“- 19-годишната Нора, която вече завладя сърцата на меломаните в местния пиано-бар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button