Хасково

За Международния ден на туризма хасковлии покориха Ком

връх Ком

връх Ком

С изкачване на връх „Ком“ група от местното Туристическо дружество „Аида“ отбеляза Международния ден на туризма. Покоряването на високия 2016 метра връх в западната част на Стара планина местните туристи направиха между 19 и 21 септември.

Те посетиха Белоградчишките скали, Черепишкия манастир и къщата-музей „Иван Вазов“ в Берковица.

В Туристическо дружество „Аида“ – Хасково членуват 216 души. 60 от тях са ветерани. Следващата година им предстои да отбележат 110 – годишнина от създаването на структурата в града и 90-годишния юбилей на един от членовете на дружеството.

Междувременно Haskovo.info научи, че по повод Международния ден на туризма 15 ученици от клуб „Турист – природолюбител“ от хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство ще посетят единствения кромлех в България, който се намира в маджаровското село Долни Главанак и е открит през 1998 г. Съоръжението наподобява най-известният мегалитен паметник в света Стоунхендж.

Белоградчишките скали

Белоградчишките скали

Черепишки Манастир

Черепишки Манастир

Весело е!

Весело е!

Ветерани от ТД Аида

Ветерани от ТД Аида

 Снимки: ТД „Аида“ – Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button