Спорт

Григор и Диа с титли от Търнава и Сандански

Григор ДимитровПърва титла на чалънджър в кариерата си спечели днес хасковският талант Григор Димитров. Голямата надежда на родния ни тенис и руснакът Теймураз Габашвили триумфираха с титлата на двойки на чалънждъра в словашкия град Търнава с награден фонд 64 000 евро.

Първата ни ракета при мъжете и неговият партньор победиха днес на финала непоставения чешки тандем Ян Минар – Лукаш Росол.

Час и 20 минути продължи битката на корта. След като поведоха с 6:4 в първия сет Димитров и Габашвили отстъпиха втория с 2:6, но бяха по-добрите в шампионския тайбрек и го спечелиха с 10:8, с което грабнаха и крайната победа.

За титлата си в Търнава 18-годишният хасковлия ще прибави цели 80 точки за световната ранглиста на двойки плюс чек за 3 950 евро

Диа ЕвтимоваДнешният ден донесе още една титла за хасковски тенисист. 22-годишната Диа Евтимова спечели турнира в Сандански с награден фонд 10 000 долара като победи на финала сънародничката си Таня Германлиева с 6:3, 6:0. Това бе първа титла за хасковлийката от дълго време насам. Благодарение на нея Диа спечели 12 точки за световната ранглиста, което ще я придвижи с около 30 места по-напред от сегашното й 410-то място.

По традиция организаторите на международния турнир в Сандански връчиха на победителката медал от 14-каратово злато.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
G
G
27.09.2009 15:07 15:07

Браво и на двамата![b][/b][b][/b]

Back to top button