Регион

Лозари обвиниха винпромите в картелно споразумение

ЛозаритеСтотици лозари от община Свиленград протестираха днес в село Капитан Андреево. Те недоволстват от ниските изкупни цени на гроздето, които им предлагат винпромите в страната. Въпреки желанието си лозарите не бяха допуснати да блокират пътя за Турция. На мястото на протеста бяха изпратени десетки полицаи.

Изкупните цени на гроздето тази година се движат между 18 и 25 стотинки. Според производителите това е крайно недостатъчно и не може дори да покрие разходите им. Лозарите в Свиленградско са убедени, че масовото изкупуване на ниски цени е вследствие на картелно споразумение от випромите в страната. 

Протестиращите дават срок на изкупвачите до сряда да променят политиката си и да предложат по-добри цени. В противен случай земеделците отното ще излязат на протест и този път се заканват, че наистина ще блокират пътя за Турция.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Браво лозари!
Браво лозари!
27.09.2009 20:30 20:30

Браво лозари!
Никой няма право да ограбва труда ви .Днес правих гроздобер на половин декар в Поляново и се чувствам като пре*ит след 500 кг.обрано и смачкано грозде.Този вид труд трябва да се цени и от мутрите.Полицаите да разследват картелното споразумение , а не да ви озаптяват.Ангелчо Цанков от снимката да си отива в Орешец и да копа лозето.Стига се е мъчил в полицията и да мъчи вас.Тази работа не е за него.Когато си се полял с помия трудно можеш да скриеш вонята от нея.Не му вярвайте.Горе главата и само протести до пълна победа.Успех!

Back to top button