Хасково

Хасковлии пазаруват не на килограм, а на пари

Стефан Ганчев

Стефан Ганчев

Контролна електронна везна на хасковския Зеленчуков пазар от 10 години е на разположение на купувачите. На нея всеки може да провери дали закупеното количество плодове и зеленчуци отговаря на килограмите, за които е платил.

Проверка на Haskovo.info установи, че почти никой от купувачите на пазара не знае какво количество си е купил, но знае цената, която е платил. За контролната везна пък въобще не бяха чували.

 80-годишният Стефан Ганчев каза, че си е купил грозде за 2 лева. Не знае колко килограма има в торбата си, но помни, че цената на килограма на винения плод била 1,20 лева.

Претегляне на гроздетоСметките ни показаха, че дядо Стефан трябва да е получил 1,685 кг от винения плод. Служителките от „Пазари“ ЕООД претеглиха на контролната везна гроздето на възрастния мъж. Оказа се, че количеството е точно толкова, за колкото му е продадено. Дори продавачът му бе спестил 2 стотинки.

Стефан Ганчев е кореняк хасковлия. Казва, че често пазарува от зеленчуковото тържище, но днес за пръв път разбра, че има контролна везна и тя се ползва безплатно. Бе категоричен, че от тук нататък ще я ползва по-често.

Контролната везна на Зеленчуковия пазар се намира в офиса на служителите на „Пазари“ ЕООД. На разположение е през целия работен ден. Въпреки табелата, указваща съществуването на кантара обаче, едва петима хасковлии на месец проверяват дали не са излъгани от продавачите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button