Хасково

Яне Янев: Виното и ракията не се правят от грозде

Димитър Чукарски, Яне Янев, Иван Стаматов, Георги СтояновВиното и ракията, произвеждани от повечето винпроми в страната, не се правят основно от грозде, заяви днес в Хасково председателят на „Ред, законност и справедливост“ Яне Янев. От партията настояват да бъде направена проверка какви количества грозде са били изкупени миналата година и колко са произведените напитки. Така ще излезе наяве фактът, че повечето питиета се правят от вносен спирт, дестилати и подобрители, заяви Янев.

Според РЗС протестите на лозарите са основателни и е недопустимо изкупните цени на гроздето да са толкова ниски.

Ред Законност и Справедливост настоява чиновниците в Министерството на земеделието и Държавен фонд Земеделие, които са назначени от квотата на Тройната коалиция, да бъдат незабавно уволнени, защото не си вършат работата и пречат на изпълнението на програмата за подпомагане на селските райони.

Да бъде въведено разделение в страната на земеделски райони и според това да се подпомагат различните производства, искат още от РЗС. Например – в Добруджа да се толерира производството на пшеница, а в Родопите – отглеждането на определени породи животни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button