Регион

Близо 12 000 ментета откриха в камиони на Капитан Андреево

Близо 12 000 ментета са задържали митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Декларираната стока, но носеща емблеми на световни марки, е открита в товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната в Турция. Камионът е селектиран по метода „анализ на риска“ за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 8 114 текстилни изделия ризи, блузи, суичъри, якета, комплекти шал и шапка, панталони и мъжко бельо с логото на 18 световноизвестни марки. Открити са още 1 074 спортни обувки и още толкова чанти и портмонета.

Недекларираните текстилни изделия са открити в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Германия. При щателната митническа проверка се установява, че количеството на групажната стока не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани 1 430 елеци, якета, блузи, суичъри. На шофьора на камиона е съставен акт за нарушение по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Вова
Вова
18.11.2019 14:31 14:31

Не са си платили където трябва

Back to top button