Любопитно

Д-р Драгомир Мирчев с творческа вечер в читалище „Заря“

Първа награда от международния конкурс по изкуства „Перлите на Адриатика“ е най-новата в богатата колекция на д-р Драгомир Мирчев.

Д-р Драгомир МирчевВ град Неум – Адриатическия курорт на Босна и Херцеговина – този път той е отличен с диплом и златен медал като пианист в конкуренция с изпълнители от Румъния, Хърватия, България и страната-домакин. Над 300 бяха участниците, изявили се в областта на музиката, изобразителното и театралното изкуство, разказва д-р Мирчев, направил там много фотоси на красиви пейзажи и исторически забележителности.

Хасковлии отдавна познават многото творчески проявления на д-р Мирчев, който наскоро бе избран за председател на новоучредения филиал в Хасково на Съюза на независимите писатели.

24 години като военен лекар и 13 години в гражданското здравеопазване е стажът на д-р Мирчев, който има три специалности и сега си отдъхва с изкуство. Творческите ми интереси се простират в областта на литературата, изобразителното изкуство, художествената фотография, изрежда неуморимият автор. Негови сатирични творби са публикувани многократно в централния и местния печат и в различни наши и международни издания. Литературните му творби са превеждани на руски, сръбски, украински. Няколко са самостоятелните му изложби живопис и една – художествена фотография. Редица дипломи, грамоти и предметни награди свидетелстват за многоликия творец, за който Haskovo.info писа, че ревностно документира с фотоапарат и камера културните прояви в града и е натрупал завиден летопис.

Миналия месец в Драматичния театър „Иван Димов“ трио „Кантабиле“ изпълни за първи път „Концертно трио“ и „Клавирен етюд в ре мажор“, композирани от д-р Мирчев. Негова авторска музика ще прозвучи и на 19 ноември от 18:30 часа в читалище „Заря“, отново в изпълнение на „Кантабиле“. Творческата вечер на многото лица на д-р Мирчев обещава да бъде своеобразна среща с разнородни изкуства, които по негови думи пренасят в други измерения.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button