Съдът отхвърли жалбата на заличения общински съветник в Хасково

Хасково

Хасковският административен съд отхвърли жалбата на д-р Валентин Деливълчев от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ срещу решение на ОИК с което беше заличен от листата, съобщават от ХАС.

Haskovo.info припомня, че първоначално д-р Деливълчев заяви в ОИК отказ от това да бъде общински съветник. Комисията го заличи и обяви за избран от листата Здравко Запрянов, който вече положи клетва в общинския съвет. Впоследствие д-р Деливълчев поиска да оттегли отказа си, а от ОИК оставиха без разглеждане заявлението, като решението на комисията може да бъде отменено само от съда.

Съдът намира, че ОИК – Хасково е спазила процесуалните правила. Подаването от д-р Деливълчев заявление за оттегляне на отказа е направено след края на работния ден на 6 ноември и след постановяване на обжалваното решение.

Както писахме, от коалицията на Георги Иванов вкараха трима съветници в местния парламент. По-рано от съветническото място се отказа Христо Сариев.

Всички новини за Местни избори 2019

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.