БСП иска комисия към общинския съвет да търси решение на проблемите с водата в Хасково

Хасково

БСП ще поиска към Общинския съвет в Хасково да бъде създадена временна комисия за решаване на проблемите с питейната вода. Това е първата докладна, която групата вече е внесла.

В комисията трябва да има представители на всички политически сили и те заедно трябва да намерят решения за проблемите, обяви новоизбраният председател на сесийната група Виктор Годжов. Коста Стоев уточни, че именно местната власт трябва да бъде инициатор, въпреки че ВиК е държавно дружество.

На пресконференция днес от БСП обявиха, че ще гласуват против увеличаването на такса смет, което кметът Станислав Дечев ще предложи на декемврийската сесия на общинския съвет. Дечев аргументира исканото увеличение от 16,7% с покачването на цената, която общината плаща за депониране на отпадъци. БСП смятат, че това е трябвало да бъде обявено преди изборите, а не сега.

Социалистите направиха и свой анализ на резултатите от местните избори. Според тях вотът е бил предварително моделиран и контролиран. ГЕРБ спечелиха чрез договорка с ДПС, в седемте села, където ДПС има избран кмет, резултатите показват, че за листата на ДПС са гласували общо 1 201 души, а за кандидат за кмет на общината от ГЕРБ – 1 239, обяви общинският председател на БСП Камен Тодоров. Подобни били резултатите и в кварталите „Хисаря“, „Бадема“ и „Република“ в Хасково.

БСП
Данните на БСП

Кандидатът за кмет на БСП Коста Стоев определи резултатите като несправедливи и заяви, че е притеснен за състоянието на демокрацията.

13 коментара

  • Намери се някой истински човек в този общински съвет и този град да каже истината!евала!

      • Факт! Данните говорят категорично! 0 гласа за листа на ГЕРП, 100% гласували обаче за кандидат-кмета на ГЕРБ! ДПС гласуват за тяхната листа и за кмет – Дечев!

    • БЪЛГАРИНА Е ДОЛНО И ПРОДАЖНО ГОВЕДО. ПРЕДИ ГОДИНИ СДС СЕ ЗАИГРАВАХА С ДПС. ПОСЛЕ серГЕЙ И БСП. СЕГА ГЕРБ ПРАВЯТ СЪЩОТО. ВАЖНОТО Е ПАРИ ДА ИМА. И МАМА- ТА СИ ЩЕ ПРОДАДАТ ГОВЕДАТА

  • Ленчето Милиончева може да потърсите в Брюксел за водата.Или тя си оплете вече кошницата?

  • Най-после БСП да се покажат на терена. Значи можело. Досега Иван Станчев послушно гласуваше с ГЕРБ за да пази шарланджийницата си и поста на жена си. И се справяше добре.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.