Хасково

В хасковското „Климент Охридски“ стартираха „Фабрика за личности“

От хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ се гордеят с постиженията на своите ученици и затова нарекоха своя нов иновативен проект „Фабрика за личности“.

„Климент Охридски“ е сред иновативните училища в Хасковска област и работи по програмата на МОН „Иновации в действие“. Днес директорът Гинка Райчева откри работна среща, в която участваха и гости от ОУ „Проф. Марин Дринов“ – Панагюрище и ОУ „Любен Каравелов“ – село Узунджово. Те се запознаха с презентация на училището, след което и със самия проект „Фабрика за личности“.

Климент

От „Климент Охридски“ заявиха, че след завършването си техните ученици продължават образованието си в елитни гимназии. Това са изявени деца, които активно участват и в мрежа от извънкласни дейности. В иновацията са включени ски училище, групи по плуване, часове, в които се съчетават литературата с театъра и музиката с математиката. Последните ще бъдат демонстрирани през следващите два дни.

Отделно, в повечето от дейностите активно участват учителите и родителите. Като силна страна на „Климент Охридски“ беше посочена екипността, разбирателството и подкрепата от страна на Гинка Райчева на всички оригинални идеи на своя колектив.

27 коментара

  1. Която и да е директорКАТА, със сигурност не си ТИ, а и едва ли някога ще БЪДЕШ !!!

   1. Някои са много хитри и със зъби и нокти се борят да са все на първа линия и това прави впечатление – това е истината.

  1. Всички можем да мразим, по-трудното е да уважаваш каза:

   Злоба има за всички… любовта не достига…
   / е казал поетът/

 1. Читател, защо да е злоба, хората просто питат, какво лошо има в това. Но вие май мислите злобно или със злоба ..

 2. Ами не знам колко са номер едно, но и 3 паралелки с първолаци не могат да напълнят. Истината е, че има отлив от това училище последните 2-3 години, това са фактите. Причините не знам.

  1. Ами другите училища, които са близо да Климент извозват деца от селата, за да си закърпят паралелките.

  2. Уважаеми “ родител“, кога си гледаш детето и кога следиш паралелките на Климент!? От 2-3 години статистика вадиш и това обсебване и дразнене от нечии успехи ще те направи кукуригУ айларипи!

 3. Причините са ,че родители, които нямат време да сготвят и да погледнат как се развива детето им, търсят училища със занималня и стол. Тяхно право, манджата е важна. Ние вече трето поколение сме в това училище.За момент не сме съжалили за избора си.Ако искате детето ви да се развива в различни насоки, то това е училището.

 4. слабо е училището, нямат деца, не могат да попълнят паралелките си, само с приказки не става,
  а директорката е начална учителка ,много и личи

  1. Хахахахаха , писна ми от многознаещи в публикациите на новините , иди питай и се информирай дали училището няма деца и кой е начален учител, както казваш Само с приказки не става ;) , всеки може да съди

   1. Анонимният, защо това пренебрежение към началния учител?Та той е най-важният в живота на едно дете.За вас няма нищо свято, което говори, че сте с доста ограничен капацитет, което не е по причина на началният ви учител.Там Господ се е намесил.

 5. Учителите в това училище са професионалисти – със стаж и опит. Браво на учителите на нашите деца

 6. Говорим за директорката, а не за учителите.Че е крайно време да си ходи,а не да векува,ама май наближава пенсия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button