В хасковското „Климент Охридски“ стартираха „Фабрика за личности“

Хасково

От хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ се гордеят с постиженията на своите ученици и затова нарекоха своя нов иновативен проект „Фабрика за личности“.

„Климент Охридски“ е сред иновативните училища в Хасковска област и работи по програмата на МОН „Иновации в действие“. Днес директорът Гинка Райчева откри работна среща, в която участваха и гости от ОУ „Проф. Марин Дринов“ – Панагюрище и ОУ „Любен Каравелов“ – село Узунджово. Те се запознаха с презентация на училището, след което и със самия проект „Фабрика за личности“.

Климент

От „Климент Охридски“ заявиха, че след завършването си техните ученици продължават образованието си в елитни гимназии. Това са изявени деца, които активно участват и в мрежа от извънкласни дейности. В иновацията са включени ски училище, групи по плуване, часове, в които се съчетават литературата с театъра и музиката с математиката. Последните ще бъдат демонстрирани през следващите два дни.

Отделно, в повечето от дейностите активно участват учителите и родителите. Като силна страна на „Климент Охридски“ беше посочена екипността, разбирателството и подкрепата от страна на Гинка Райчева на всички оригинални идеи на своя колектив.

27 коментара

 • Читател, защо да е злоба, хората просто питат, какво лошо има в това. Но вие май мислите злобно или със злоба ..

 • Ами не знам колко са номер едно, но и 3 паралелки с първолаци не могат да напълнят. Истината е, че има отлив от това училище последните 2-3 години, това са фактите. Причините не знам.

  • Ами другите училища, които са близо да Климент извозват деца от селата, за да си закърпят паралелките.

  • Уважаеми “ родител“, кога си гледаш детето и кога следиш паралелките на Климент!? От 2-3 години статистика вадиш и това обсебване и дразнене от нечии успехи ще те направи кукуригУ айларипи!

 • Причините са ,че родители, които нямат време да сготвят и да погледнат как се развива детето им, търсят училища със занималня и стол. Тяхно право, манджата е важна. Ние вече трето поколение сме в това училище.За момент не сме съжалили за избора си.Ако искате детето ви да се развива в различни насоки, то това е училището.

 • слабо е училището, нямат деца, не могат да попълнят паралелките си, само с приказки не става,
  а директорката е начална учителка ,много и личи

  • Хахахахаха , писна ми от многознаещи в публикациите на новините , иди питай и се информирай дали училището няма деца и кой е начален учител, както казваш Само с приказки не става 😉 , всеки може да съди

   • Анонимният, защо това пренебрежение към началния учител?Та той е най-важният в живота на едно дете.За вас няма нищо свято, което говори, че сте с доста ограничен капацитет, което не е по причина на началният ви учител.Там Господ се е намесил.

 • Учителите в това училище са професионалисти – със стаж и опит. Браво на учителите на нашите деца

 • Говорим за директорката, а не за учителите.Че е крайно време да си ходи,а не да векува,ама май наближава пенсия.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.