2 500 камиона за денонощие през Капитан Андреево, опашката остава над 15 км.

Регион

Опашката от камиони на ГКПП „Капитан Андреево“ и тази сутрин е над 15 километра, като стига след Свиленград. Дължината й снощи беше над 20 километра.

Продължават рекордите откъм обработката на камиони на пункта. За последното денонощие са преминали 2 500 товарни автомобила, което е със 100 повече от предишното.

Haskovo.info припомня, че през октомври през граничния пункт са преминали 70 000 товарни автомобила, което е с 12 000 повече от октомври миналата година, когато обработени са били 58 000. Данните сочат, че за последните 5 г. трафикът се е увеличил двойно.

Според експерти от митниците една от причините за интензивния трафик е, че фирмите все повече търгуват с Турция заради евтината лира. Отделно около 30% от излизащите камиони са празни, което означава, че отиват да товарят стока.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.