Хасково

Данев представи в Одрин възможностите за спа туризъм в Хасково

Румен ДаневС културните забележителности и възможностите за спа туризъм губернаторът Румен Данев представи област Хасково на конференция в Одрин. Събитието, което премина под надслов „Възможностите за развитие на туризма в България и Турция“, бе първият задграничен форум на Данев, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Конференцията бе организирана от Генералното консулство на България в Одрин и Търговско промишлената палата в турския град.

„Основите на доброто взаимодействие между област Хасково и валийство Одрин са положени с годините и сега от нас се иска да стъпим здраво на тях и да ги доразвием“, каза в обръщението си към участниците в срещата Румен Данев. Той допълни, че доброто сътрудничество ще продължи и изрази надежда, че в бъдеще ще има много поводи за добра съвместна работа, с която да се поздравят.

Румен Данев не пропусна да припомни, че в най-скоро време в Хасково ще бъде открит офиса на Техническият секретариат по Програмата за Трансгранично сътрудничество между България и Турция 2007-2013 г.

При дискусиите след конференцията като проблем бе изтъкнат визовият режим, който може да доведе до разколебаване на потенциални туристи от турска страна, допълват от пресцентъра на областна администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button