Хасково

Предлагат двама зам.-председатели на общинския съвет и заплатата на кмета да остане 2 700 лв.

Председателят на общинския съвет в Хасково Таня Захариева предлага с докладна за ноемврийската сесия да бъдат избрани двама нейни заместници. Това са д-р Николай Николов от ГЕРБ и Мюмюн Мюмюн от ДПС.

С друга докладна кметът Станислав Дечев предлага определянето на размера на индивидуалната основна месечна заплата на кмета на общината и на селски кметове. В Кодекса на труда е регламентирано, че когато при новия вот е избрано същото лице, трудовото правоотношение с него продължава за нов срок. В случая обаче има нов кмет на общината и на селата Войводово, Книжовник, Конуш, Мандра, Узунджово и Широка поляна, а в селата Гарваново и Корен са избрани за кметове хора, които досега са заемали длъжността кметски наместник. За всички тях общинският съвет трябва да гласува размер на възнагражденията.

В докладната е посочено, че от началото на 2015 г. кметът на община Хасково получава възнаграждение в размер на 2 700 лв. През това време е имало три пъти увеличение на заплатите в бюджетния сектор, но неговата заплата не е била увеличавана. Сега се предлага кметът на общината отново да получава 2 700 лв.

Заплатите на селските кметове в общината са между 900 и 1 100 лв. Предложението е новоизбраните кметове да получават по 900 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Палячовци
Палячовци
21.11.2019 16:00 16:00

Какви2700 малко ли му дават гнома Добрев и педала т лилянов та да му вдигат заплатата на тоз дето две смислени изречения не може да съчини😀

Селянин
Селянин
21.11.2019 17:57 17:57
Отговор до  Палячовци

Господин Дечев ти си кмет на областен град. Трябва да Ви е по високо заплащането.
Като Областен управител сигурно сте гледали решенията на общ съвет Мин бани. Искендер още от предишния мандат е над 3 хиляди лв. Даже Г- жа Фъндъкова няма такава заплата.
Учете се Г- н Дечев. Аз мисля, че заслужаваш повече

Наката
Наката
21.11.2019 16:39 16:39

А какво стана сега……. няма договорка няма

Аз
Аз
21.11.2019 18:03 18:03
Отговор до  Наката

Никога не са казали, че няма договорка. Просто не сте ги питали.
А къде бяха другите партии, че не се договориха дали с ГЕРБ или ДПС.
Ааа може да са нямали нужда, че се мислеха за велики и ей така ще се гласува за тях и после ангажименти към никой.
Но май абдалите са свършили.

Анонимен
Анонимен
21.11.2019 20:17 20:17
Отговор до  Аз

Напротив! Бяха питани и заявиха категорично, че нямя уговорки.

мангалския град
мангалския град
21.11.2019 20:49 20:49
Отговор до  Анонимен

а пък ние повервахме, хахаааа…

Хасково
Хасково
21.11.2019 18:09 18:09

Само не разбирам , защо на селските кметове да е 1 000 лв заплатата . За дето си стоят в къщи и нищо не правят цял месец ! Да не говорим , че всички имат някакъв страничен бизнес и цял ден ден ги няма в кметствата .

мангалския град
мангалския град
21.11.2019 20:00 20:00

е и кво, пак ще се осерете както с беливанката, грешката ви е, че си мислите,че проблема ви беше беливанов, само че проблема е друг- много сте прости и кметът ви е прост, така че осирането ви е сигурно. само някои хора от върхушката ще се облажат и ще се накрадат, за другите – среден пръст.

Хохо ходя
Хохо ходя
22.11.2019 10:19 10:19

Кво да прави Бат ви Бойко, нареждат му Турция, Русия, САЩ и ЕС и се подчинява и виж са пуснали от войната хората.. Шушука се от хора в системата работещи за Бойко Борисов. Вятър и мъгла е навсякъде в България. И бсп и дпс и герб всички са послушни и и изпълнители, дори спрях те Аз съм българче.. Те простите с много пари, бизнес, нищо че не са учили мохамедани и цигани, днес те всичко изкупуват, от земя до жилища и с л ед години българите в България ще са малцинство. Натам вървят нещата, те от техните в самата млади си го казват мохамедани.. Дпс ги нафъсква срещу.. Мохамедани.. За тях стана, а и в лице ни казват, вие имате жилища, защото работите на държавна, ние.. И днес те милите купуват ли купуват, а българите отиват над 65, 70 на квартири. Сложна е. Отдалече истината никой не я знае. Кой има пари напуска кораба, а кой няма.. Ни казва, внимавай, че българина Иван го няма, да не направиш пожар или.. Техните се събират, помагат.. Палачинка та е обърната.. А и Доган го каза.. Първо през Босфора България трябва да мине, той раздавал.. В него е хляба и ножа, а бг мижитурки клепят, като насран гого

Back to top button