Регион

Откриха старинни монети и византийски печати в цигарени кутии на границата

Митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ са открили старинни монети при проверка на товарен автомобил, управляван от турски гражданин, съобщават от Агенция „Митници“.

Камионът влязъл в България от Турция и е селектиран за щателна проверка, при която не са открити несъответствия между декларираното в документите и наличната стока в товарното помещение. При последвалия личен преглед на шофьора, в двата външни джоба на якето му са открити две кутии цигари, облепени с прозрачно тиксо. В кутиите вместо цигари митничарите открили 220 старинни монети.

Според извършената експертна справка 218 от монетите са редки електронови, златни, сребърни и бронзови от широк хронологичен обхват от 5-4 век преди Христа до 11-12 век от новата ера, а две от монетите представляват оловни византийски печати.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button