Хасково

Безплатно измерват кръвната захар при диабет и бременност в хасковската болница

Безплатно се измерва кръвната захар при диабет и бременност в хасковската болница, съобщават от МБАЛ. Това се прави във връзка с кампанията за борба с диабета.

Измерванията ще се извършват след предварително записан час на тел: 038/ 606 732 в дните от 21, 22, 25 ноември от 10 до 12 ч. Кръвната захар ще се измерва с глюкомери в Диабетния център в Първо вътрешно отделение при МБАЛ- Хасково от 26 до 29 ноември.

По време на бременност може да развиете високи нива на кръвна захар, дори ако никога досега не сте имали диабет, предупреждават медиците. Една от причините за гестационен диабет е, че хормоните отделяни от плацентата, които помагат на бебето да расте, пречат на инсулина да работи правилно в тялото на майката. Това се нарича „инсулинова резистентност“. Гестационният диабет се развива, когато тялото на майката не може да произвежда достатъчно инсулин за допълнителните нужди по време на бременност. Високите нива на кръвна захар се предават от кръвта на майката в кръвта на бебето. Тялото на бебето реагира, като произвежда повече инсулин, който доставя повече захар и по този начин повече енергия. Раждането с високи нива на инсулин е рисков фактор за затлъстяване в детска възраст и за диабет тип 2 в зряла възраст.

Важно е да проверявате кръвната си захар по време на гестационния диабет, за да предотвратите негативните последици, трябва да поддържате нивата на кръвна захар в здравословни граници. Жените, които са имали гестационен диабет са изложени на риск от развитие на диабет тип 2 по-късно в живота.

Рискови фактори за развитието на Захарен диабет тип 2 при бременност са: пациентки с наднормено тегло преди бременност, фамилна анамнеза за диабет, поликистоза на яйчниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button