Външни публикации

В „Климент Охридски“ с час едновременно по английски, математика и физическо, показаха и очила за добавена реалност

В хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ демонстрираха иновациите си в рамките на проекта „Фабрика за личности“.

Беше представен CLIL урок – изграждане на междупредметни връзки в час по чужд език, математика и физическо възпитание и спорт. Децата едновременно се забавляваха и трупаха знания и умения по няколко предмета. Имаше и щафетни игри. Заниманията водеха учителите по английски език Олга Милчева, математика Ели Обренова и физическо възпитание Иван Ангов. Сред гостите на часа във физкултурния салон беше началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева и нейни колеги.

Климент

По-късно беше представен интердисциплинарен урок „Музика и математика – ритъм и форми“ от Нели Васева и Гергана Райчева.
Обучение на тема „Импровизации на дигитални решения за класната стая представи“ педагогическият съветник Ана Баждарванова. Бяха демонстрирани VR 3D очила за добавена реалност, които вече ще се използват в учебните часове.

За петък е предвиден Театърът в обучението – представяне на спектакъл „България завинаги“ от 10 часа в Младежкия център.

Haskovo.info припомня, че мобилността по програма „Иновации в действие“ беше официално открита вчера от директора Гинка Райчева.

Back to top button