Хасково

Пътуваме по-малко с тролей, няма да вдигат билетчето

Демонстрация на нов тролейБроят на пътуващите с тролейбус през последните месеци е намалял, отчитат от Тролейбусен транспорт. Вероятно това се дължи на обедняването на хората заради икономическата криза. Въпреки това няма да вдигаме цената на билета, коментира пред Haskovo.info шефът на дружеството Любомир Михов.

В момента стойността на билета е 60 стотинки. Промяна е възможна само при рязко увеличаване на цената на електроенергията, тъй като това е основният ни разход, каза Михов.

Любомир МиховИма индикации проектът на община Хасково за реконструкция и разширяване на тролейбусната мрежа в града да бъде одобрен скоро, допълни Любомир Михов. Това би дало възможност на хората от кв. Болярово да пътуват удобно. Проектът предвижда и разширяване на депото на Тролейбусен транспорт и закупуването на 6 нови превозни средства.

Днес унгарската фирма, от която преди време бяха закупени два рециклирани тролейбуса, представи новия си модел в Хасково. Превозното средство направи и пробна обиколка из града.

 Новият тролей отвътре  Един от закупените преди време рециклирани тролеи

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button