Регион

Съдът потвърди изборните резултати за общински съвет в Димитровград

Хасковският административен съд потвърди решението на Общинската избирателна комисия в Димитровград в частта му, с която е обявен изборът на общински съветници от БДЦ, съобщават от ХАС.

Става въпрос за делото по жалбата на Георги Ангелов, който е кандидат за общински съветник от листата на БДЦ, за която Haskovo.info писа. Той получи на избора за общински съветници 117 преференции. Като общински съветници от партията вече се заклеха Донка Атанасова и Юлиян Семерджиев. 121 са преференциите за Семерджиев. Ангелов счита, че гласовете за него не са правилно преброени. По делото съдът назначи на два пъти броене на бюлетините.

ХАС е достигнал до извода, че не са налице основания за отмяна на решението на ОИК. Приел е, че действително в част от протоколите на секционните избирателни комисии са били допуснати неточности при отразяването на преференциалния вот за жалбоподателя, но те не са повлияли на окончателните резултати, отразени в неоспорения протокол на ОИК – Димитровград.

Решението подлежи на оспорване пред Върховния административен съд в седемдневен срок.

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button