Любопитно

Хасковлийка участва в снимачния екип на новия български филм „Завръщане“

20-годишната хасковлийка Калина Спасова е част от екипа на новия български игрален филм „Завръщане“, чиято премиера беше наскоро в София. Режисьор и сценарист е Николай Илиев.

Калина, която беше една от най-добрите актриси в театралната школа при хасковския Младежки център, участваше в заснемането на филма като асистент стилист. Нейното ангажиране в екипа станало като по филмите. „Видях, че Ники Илиев ще снима филм в Пловдив, а аз тогава учих там. Съвсем случайно продуцентите на филма бяха във винарската изба, където работи сестра ми, а тя много добре знаеше за моята мечта. По работа си беше разменила данните с продуцентката на филма. Разказа й за мен и моята мечта и плановете ми за кандидатстване в НАТФИЗ. Продуцентката поискала номера ми от сестра ми и след два дни ми се обадиха за среща с част от екипа. Запознах се с Башар Рахал, Ники Илиев и Райна Караянева. Поговорих си с тях, споделих им, че нямам опит, но с удоволствие ще се науча бързо на каквото ми покажат. Те май доста харесаха ентусиазма ми и директно ме наеха за асистент стилист“, разказа за Haskovo.info Калина.

Филм

Снимките били цял месец, а работата била доста натоварена – по 12 часа дневно. „На терен се сприятелих на момента с целия екип. Стахотни хора! Разбира се, първите дни ми бяха доста тежки, защото всички бяха професионалисти с доста дълъг опит, а аз за първи път стъпвах на снимачен терен, но нито за момент никой не се е държал лошо с мен, а напротив, радваха ми се и ме учеха всеки ден на нещо ново. Стилистката, на която бях асистентка беше невероятна. Помагах й с каквото можех, а тя ми се доверяваше и накрая ме оставяше даже сама на терен с актьорите, за да види дали ще се справя. Беше си голяма емоция“, признава хасковлийката.

Филм

Като асистент стилист Калина е имала доста работа преди началото на всеки снимачен ден. „Трябваше спрямо сценария много внимателно да следим за определения ден коя сцена се снима и всички, участващи актьори за деня с какво трябваше да бъдат облечени, какви чанти, обувки, аксесоари им трябват. Всеки ден подготовката беше различна. След приготвянето на дрехите, товарим всичко в бусчето на екипа и отиваме на терен. Там всеки актьор го обличаме. Когато започнат снимките много внимателно следим облеклото дали е добре на всяка сцена за всички актьори. Често се случваше и да тичам насам-натам из Пловдив за извънредни покупки, но пак беше много забвно. Особенно, като кажа в магазините, че ми трябват дрехи за филмова продукция и на хората им грейваха очите от щастие“, доволна е от работата си младата стилистка.

Филм

 

Калина е била най-малката от снимачния екип. „Но се държаха с мен, като професионалисти. Е, признавам, понякога наистина си им бях, като тяхно дете, но беше много забавно. Накрая на снимачния проект празнувахме с целия екип и те бяха убедени, че това не е краят на нашите срещи и тепърва ще работим още много заедно. Беше невероятен месец, а септември ме приеха и в НАТФИЗ. Целият екип ми стискаше палци и всички се радваха, като разбраха, че съм приета. Наистина си беше една детска сбъдната мечта“, доволна е от работата си в „Завръщане“ Калина Спасова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МАНГО
МАНГО
23.11.2019 17:42 17:42

Успех, момиче!
Дано се сбъднат всичките ти желания!
С труд и постоянство – мечтите стават реалност.

Амена
Амена
23.11.2019 20:57 20:57

Браво на момичето, но не е била най-малка. Имало е няколко страхотни деца-актьори също.

VALERI
VALERI
24.11.2019 13:13 13:13

A tezi deto se puliat nai otgore kakvo si misliat che praviat

Back to top button