Регион

Младоженец се опита да мине границата скрит в багажник

Скрати в багажник турски гражданинТурска гражданка, опитала се да вкара нелегално съпруга си у нас, бе задържана от граничните полицаи на Капитан Андреево, съобщават от полицията. 35-годишната жена, която притежавала карта за постоянно пребиваване във Франция, скрила мъжа си в багажника на лек автомобил “Форд” с френска регистрация.  

Зад волана бил 65-годишен турски гражданин, също с френска карта за постоянно пребиваване. При проверка на колата на границата с България униформените се натъкнали на нелегалния пътник в багажника. При последвалия обиск те открили у 33-годишния мъж международен паспорт и брачно свидетелство от края на юни. Младоженецът не успял да получи виза за Франция и затова със съпругата си решили той да се скрие в багажника.

Семейството и техния спътник са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство – съобщиха от МВР.   

През миналия месец на граничните ни пунктове с Турция са задържани общо девет души, скрити в леки автомобили. Подобни опити за нелегално преминаване на границата  са обичайни за края на активния туристически сезон, когато турски граждани, живеещи в страни от ЕС, при завръщането си се опитват да изведат незаконно в Западна Европа свои роднини. 

През септември на трите гранични пункта с Турция са разкрити 6 случая на трафик на коли. При вторичен контрол граничните полицаи са установили фалшиви пълномощни, фалшиви свидетелства за регистрация, пренабити номера на рама и двигател. Обекти на трафик най-често са луксозни автомобили германско производство предимно  БМВХ5, Ауди, Порше и Мерцедес, се казва  още в информацията на МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
xaxa
xaxa
06.10.2009 16:11 16:11

sud sud za narushitelite na zakona 😉

Back to top button