Любопитно

„Бизнесът за Харманли“ подкрепи създаването на филма „100-годишна граница“

Сдружение „Бизнесът за Харманли“ подкрепи създаването на филма „100-годишна граница“.

Той е посветен на 100-годишнината от подписването на Ньойския договор, прекроил картата на България и написал една от трагичните страници в историята на страната. Документалната творба е дело на млади хора, обединени в инициативата „Околобългарско“.

Екипът е направили пътешествие през ключови за българската история райони, откъснати от България по силата на Ньойския договор. В миналото хората са се обединили зад национален идеал и са го преследвали. Днес искаме да кажем, че отново трябва да се обединим и в този филм казваме как това ще се случи, заявяват младите хора.

Премиерата на филма в столицата вече мина. В навечерието на 27 ноември – официалната дата от подписването на Ньойския договор той тръгна към зрителите.

Във филма „100-годишна граница“ няма място за политика или сляп патриотизъм, а само за силата на българския дух. Благодарим на „Бизнесът за Харманли“ за подкрепата, която ни оказаха, казват участниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button