Хасково

1 000 донорски карти раздават в Хасково в кампанията „Да! За живот!“

Раздаването на 1 000 донорски карти в рамките на националната кампания за трансплантация и донорство „Да! За живот!“ започна в Хасково.

Картите се раздават от доброволци на младежкия Български червен кръст. Акцията ще продължи четири дни до 28 ноември.
Символичният старт на акцията започна от областна администрация. Карта получи и попълни областният управител Стефка Здравкова. Тя приветства акцията и допълни, че се надява по-малко хора да имат нужда от нея. Карти получиха и служители на администрацията.

Донорство

Донорска карта получи и кметът Станислав Дечев, който също подкрепи кампанията. Във вторник карти ще могат да получат и служителите в общинска администрация. Повечето от гражданите в центъра на Хасково взимаха от предложените им от доброволците донорски карти.

Донорство

Липсата на донори е сериозен проблем в България. Съвместната кампания на Министерството на здравеопазването и Българският червен кръст „Да! За живот“ може да вдъхне надежда на над 1000 души, чакащи за трансплантация в България. Картата няма юридическа стойност. Тя има за цел да даде възможност на човек приживе да изрази своето желание да бъде донор. А това от своя страна да бъде основание на близките му да вземат информирано решение при донорска ситуация.

Донорство

За начало на кампанията са отпечатани 50 000 донорски карти, които ще бъдат раздавани в областните градове от доброволци. Всеки, който пожелае може да си принтира такава карта и от официалния сайт на кампанията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button