Хасково отново се включи в Световните дни срещу насилието, основано на пола

Хасково

Хасково отново се включи в отбелязването на 16 световни дни на активизъм срещу насилието, основано на пола, съобщават от Фондация „Джендър перспективи“.

Дни на отворените врати се провеждат в Консултативните центрове за пострадали от домашно насилие в Хасково на улица „Пирин“ 9 в дните 25 ноември, 27 ноември, 2 и 9 декември от 10 до 14 часа и в Димитровград на улица „Св. Климент Охридски“ 1, етаж 1, офис 1 на 28 ноември, 3, 5 и 10 декември от 10 до 14 часа.

На 5 и 6 декември ще има дискусии с полицейските инспектори в Димитровград и Свиленград за предизвикателствата в работата с жертви и извършители на домашно насилие.

Дискусии и прожекции на филм, посветени на домашното насилие ще има в свиленградската ПГССИ „Христо Ботев“ (25 ноември), хасковското читалище „Аспарух Лешников“ (26 ноември от 10 до 11 часа) и Общностния център за подкрепа на деца и родители в Хасково (29 ноември от 14 до 15 часа).

На 4 декември е предвидено и посещение на ученици в Консултативния център за пострадали от домашно насилие в Хасково.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.