Регион

Полицаи и митничари иззеха 30 000 парфюма на границата

ГКПП Капитан Андреево30 384 контрабандни парфюма иззеха служители на МВР Хасково. Вчера сектор БОП са получили сигнал за предстоящия контрабанден внос от Турция през ГКПП Капитан Андреево за България. Със съдействието на митнически служители снощи около 22 часа е спрян за проверка товарен автомобил ДАФ с полуремарке, шофиран от 30-годишен асеновградчанин.

При щателната митническа проверка става ясно, че водачът е представил документи за 1000 кашона с тоалетни кърпи. В хода на проверката обаче полицейските служители откриват освен декларираното и 509 кашона с различни марки парфюми и тоалетна вода. В сандъците на камиона са намерени и 5 кашона с авточасти.

При разследването се констатира, че водачът на товарната кола не притежава и свидетелство за правоуправление на МПС, за което му е съставен и акт за административно нарушение. С протокол е иззета фалшивата му шофьорска книжка и талона към нея, намиращи се в кабината на камиона.

Имитиращите чужди търговски марки парфюми са иззети и ще бъдат оценени от Митницата по цени на действителния продукт в България. По случая е образувано досъдебно производство за контрабанда и използване на чужда търговска марка без разрешение на правопритежателя.

От Агенция митници уточниха, че пазарната стойност на парфюмите и тоалетните води е около 1 500 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button