Хасково

Три мобилни групи за поддръжка тръгват по хасковските села

Три мобилни групи с работници от „Екопрогрес“ с необходимата техника ще работят по селата в община Хасково, съобщават от кметството.

Те ще изпълняват предварително заявени от кметовете на населените места неотложни задачи, свързани с поддръжка на обществени пространства и благоустрояване. Това съобщи на първото заседание с кметовете на селата кметът на Хасково Станислав Дечев. Той и ресорният заместник Динко Тенев обсъдиха със селските управници работата на мобилните групи и контролът, който пряко ще указват селските кметове за изпълнението на задачите.

Среща

На селските кметове беше представен и проектът „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“. Община Хасково вече приемa документи за кандидати за потребители на услугата. Заявления се приемат в деловодство, всеки работен ден от 8:30 до 17 ч.

Кметовете на села могат да подават заявления от името на нуждаещите се от услугата, като процедурата е изключително облекчена. Не се изисква решение на ТЕЛК, а само епикриза. След подаване на заявлението, на място се прави социална оценка на потребителя, а за резултатите се уведомява и кметът на селото. От услугата вече са се възползвали нуждаещи се от Стамболийски, Мандра и Тракиец. Кметовете на останалите села също ще окажат помощ на хората, за да се включат в проекта за грижа.

Към момента има сключени 47 договора. Проектът предлага мобилни здравно-социални услуги предоставяни от медицински лица, рехабилитатор, социални работници и домашни помощници. Потребителите биха могли да се възползват и от психологическа подкрепа в дома. Изпълнението на заложените дейности е обезпечено с два леки автомобила. Целева група по проекта могат да бъдат възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване и лица над 18 г. с увреждания и техните семейства. Всяка седмица се публикува списък на сайта на община Хасково с одобрените кандидат-потребители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button