2 000 жертви на домашно насилие вече ползват апликацията „За теб“ на хасковлийката Ивелина Чоева

Хасково

„За теб“ – първата мобилна апликация в Източна Европа, бореща се срещу домашното насилие вече набира скорост. Апликацията можете да изтеглите ТУК.

Haskovo.info припомня, че топ моделът Ивелина Чоева от Хасково представи официално апликацията през септември в София. Тя съобщи за Haskovo.info, че вече около 2 000 жени ползват активно приложението. Екипът й развива нови функции в момента, като се работи и върху представянето на апликацията в Индия следващата година.

Апликацията е достъпна за българския пазар, като има версия и на английски език, за да могат чужденките в България също да имат достъп до самата апликация и помощните средства и информационните материали в нея.

Ивелина заяви, че засега не се дава достатъчно гласност на проблема, като е време това да стане. Всяка жена попаднала в такава ситуация трябва да не се страхува и срамува да заяви, че има проблем. Според нея, органите на реда също трябва да се организират повече и законите да станат по стриктни, защото България води в класациите, което е много тревожно.

Ивелина Чоева от Хасково представи „За теб“ – първата мобилна апликация в Източна Европа срещу домашното насилие

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.