Регион

Водата в Димитровград поскъпва със 7,2 стотинки?

ЧешмаСъс 7,2 стотинки с включен ДДС се очаква да поскъпне цената на водата в Димитровград. Предложението за това е на управителя на местното водно дружество инж. Красимир Герджиков, съобщават от общинска администрация. 

Така кубик вода в града на младостта ще стане 1,60 лв. За предстоящото поскъпване кметът Стефан Димитров е разбрал от писмо от ВиК Димитровград. В него управителят на водопроводното дружество обосновава необходимостта от ценова корекция.

Новите разчети в себестойността и калкулираната печалба са депозирани в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) още през юли. Пред регулаторния орган от дружеството- монополист обясняват възходящата ценова промяна с увеличението на електроенергията отпреди три месеца

За поскъпване на водата и в Хасково намекна в понеделник шефът на тукашното ВиК Атанас Бързев. Според него всяко увеличение на електрическата енергия води до по-висока стойност и на водата. Засега обаче от ДЕКЕВР не са одобрили новите цени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button