Регион

Задържаните за убийството в Александрово деца опитали да прикрият следите си

Задържаните за убийството в хасковското село Александрово деца са опитали да прикрият следите си.

Момчетата на 13 и 15 г. срещнали жертвата, който бил приютен в дома на родителите на по-малкия, съобщават от полицията. В разпрата между тях, мъжът извадил нож, което ядосало децата и те го пребили смъртоносно. Като видели, че е мъртъв, го изнесли на улицата с цел прикриване на действията си, а ножа захвърлили около къщата.

Haskovo.info припомня, че трупът на 61-годишния мъж беше открит в понеделник сутринта на тротоара, в близост до мястото където е живеел. При аутопсията съдебният лекар констатира, че по тялото му има следи от физически травми, мозъчен кръвоизлив, счупени шест ребра, кръвоизлив в коремната кухина и множество повърхностни рани и охлузвания по краката и ръцете, които са причина за смъртта.

Хасковските криминалисти с помощта на психолози от Института по психология – София, установили, че в убийството намеса имат момчетата. Криминалистите довели малолетния в управлението, а по-големият бил намерен при роднини в симеоновградското село Тянево, където се укривал.

След изтичането на марката му закрила, малолетният е освободен, а 15-годишното момче е с мярка на задържане до 72 часа в следствения арест с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото момче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button