Рая Желева оглави движението „Деца помагат на деца“

Любопитно

Концерт в помощ на Наталия Кьосева от районно управление национални системи 112 се проведе в Луковит.

Това е първият концерт организиран от хасковлийката Рая Желева със съдействието и подкрепата на народния представител Калин Василев, кмета на община Луковит Иван Грънчаров, с подкрепата на районно управление и община Червен бряг.

Първото участие на Рая в движението „Деца помагат на деца“ е на 1 април 2017 г., а движението стартира за първи път на 1 юли 2016 г. от Ники Корондилева от Хасково. Тя организираше концерти и базари, за да помогне на хора в беда, заедно с нейната майка Роси, която миналата година беше наградена с приза „Достойни българи на годината“.

Благотворителност

Много са концертите направени от МВР в подкрепа на Ники в борбата с тежкото заболяване. Винаги инициативата за концертите и базарите са подкрепени от Младен Маринов министър на МВР и отскоро от Михаил Златанов началник на кабинета на МВР.
Въодушевена от борбеността на Ники, макар и толкова млада, Рая реши да продължи нейния път и да направи този концерт „Среща на доброто“, да помогнем на Наталия Кьосева.

Тази вечер тя направи мост на здравето с децата от Плевен, Луковит, София, Червен бряг, Хисаря, Хасково и си даде дума, че ще направи мост на здравето в цялата страна, а защо не и в чужбина. Талантливите деца доказаха за сетен път, че изкуството няма граници, то може да ни обедини, да напълни нашите сърца и да ни направи по-добри.

Благотворителност

За неуморния си труд през месец юли тази година Рая бе наградена от Михаил Златанов с плакет и книга „140 години МВР“, а сега бе наградена от движението „Деца помагат на деца“ с плакет, връчен от депутата Калин Василев. Тя също така бе поздравена с песен от фолклорна група „Росна Китка“ и със стихотворение написано лично за нея от Христо Христов – председател на синдиката на гражданската администрация на МВР. Той от създаването на движението до днес помага във всички инициативи.

 

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.