Любопитно

Рая Желева оглави движението „Деца помагат на деца“

Концерт в помощ на Наталия Кьосева от районно управление национални системи 112 се проведе в Луковит.

Това е първият концерт организиран от хасковлийката Рая Желева със съдействието и подкрепата на народния представител Калин Василев, кмета на община Луковит Иван Грънчаров, с подкрепата на районно управление и община Червен бряг.

Първото участие на Рая в движението „Деца помагат на деца“ е на 1 април 2017 г., а движението стартира за първи път на 1 юли 2016 г. от Ники Корондилева от Хасково. Тя организираше концерти и базари, за да помогне на хора в беда, заедно с нейната майка Роси, която миналата година беше наградена с приза „Достойни българи на годината“.

Благотворителност

Много са концертите направени от МВР в подкрепа на Ники в борбата с тежкото заболяване. Винаги инициативата за концертите и базарите са подкрепени от Младен Маринов министър на МВР и отскоро от Михаил Златанов началник на кабинета на МВР.
Въодушевена от борбеността на Ники, макар и толкова млада, Рая реши да продължи нейния път и да направи този концерт „Среща на доброто“, да помогнем на Наталия Кьосева.

Тази вечер тя направи мост на здравето с децата от Плевен, Луковит, София, Червен бряг, Хисаря, Хасково и си даде дума, че ще направи мост на здравето в цялата страна, а защо не и в чужбина. Талантливите деца доказаха за сетен път, че изкуството няма граници, то може да ни обедини, да напълни нашите сърца и да ни направи по-добри.

Благотворителност

За неуморния си труд през месец юли тази година Рая бе наградена от Михаил Златанов с плакет и книга „140 години МВР“, а сега бе наградена от движението „Деца помагат на деца“ с плакет, връчен от депутата Калин Василев. Тя също така бе поздравена с песен от фолклорна група „Росна Китка“ и със стихотворение написано лично за нея от Христо Христов – председател на синдиката на гражданската администрация на МВР. Той от създаването на движението до днес помага във всички инициативи.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button