Майката на едно от децата, хванати за убийството: Димо е опрял нож в гърлото на сина ми

Регион

Децата не са искали да убият Димо. Било е самоотбрана! Думите са на Йорданка Дончева – майка на 13-годишното момче, което беше задържано с 15-годишния си братовчед за убийството на 61-годишния Димо Димчев в хасковското село Александрово.

Убийство
Йорданка Дончева

Според жената вечерта момчетата тръгнали към магазина, когато се засекли с прибиращия се Димо. Те го поздравили, а той извадил нож и го опрял в гърлото на сина й. Братовчед му избил ножа, но Димо пак го взел. Тогава двете момчета се нахвърлили срещу него с юмруци и ритници.

Димчев е живеел в къщата на Йорданка и мъжа й Стоян, чиите телета гледал преди време, а след това те му позволили да остане, защото нямало къде да отиде. Много пъти имало проблеми с него. Бил лежал в затвора, а често вадел ножове и преди.

В нощта на убийството Йорданка била с мъжа си на гости до късно. Като се прибрали децата спели. Сутринта открили Димо да лежи на тротоара пред къщата им и се обадили на 112. Йорданка събудила двете деца, които й разказали за случката. Те не знаели, че са го убили и по нейните думи не са искали това да стане.

Haskovo.info припомня, че трупът на 61-годишния мъж беше открит в понеделник сутринта. При аутопсията съдебният лекар констатира, че по тялото му има следи от физически травми, които са причина за смъртта. Според полицията момчетата се опитали да прикрият следите си. Криминалистите първо хванаха малолетния, а по-големият бил намерен при роднини в симеоновградското село Тянево, където се укривал.

След изтичането на марката му за закрила, малолетният е освободен, а 15-годишното момче е с мярка на задържане до 72 часа в следствения арест. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото момче.

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.