Хасково

Номинираха доброволци от Хасково и Харманли в национален конкурс

Акцията „Подари надежда вместо цвете“ на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково е номинирана за годишните награди за най-добра доброволческа инициатива.

Целта бе да се подкрепят четири деца, които се нуждаят от лечение на тежки заболявания. Да бъдем съпричастни, да сме полезни заедно в трудностите при лечението, това бе мотивът на деца и учители, включили се в хуманитарната акция.

В списъка на номинираните е и инициативата на доброволци в Харманли „Бъди човек -стопли едно сърце на възрастен“. Тя бе адресирана към обитателите на Дома за стари хора в града. Искаме да им покажем, че те не са забравени и не са сами, казват младите доброволци.

Ежегодният конкурс за най-добрите доброволчески инициативи в България цели да покаже на обществото успешните прояви и да отдаде признание на хилядите доброволци в България.

Тази година в национален мащаб са номинирани 49 разнообразни инициативи за образование, култура, екология, спорт, градска среда, дело на граждански и бизнес организации, читалища, училища, туристически дружества, доброволчески групи, съобщиха организаторите от фондация „Лале“. Жури, в което влиза Диана Ковачева, Омбудсман на България, ще избере най-добрите инициативи на годината.

Церемонията по награждаването ще се състои на 6 декември в столицата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button