Хасково

20 пощальона разнасят пратките на хасковлии

Златко Георгиев

Златко Георгиев

Световния ден на пощите се празнува днес. Той е част от Международната седмица на писмото. В празничния ден 20-те хасковски пощальони не спират да работят. Напротив, както всеки друг ден се заеха със задължението си – да доставят пощата. 

57-годишният Златко Георгиев е пощальон от 6 години. Всяка сутрин работния му ден започва в 8 сутринта с разпределение пратките по райони. След това пълни чантата и тръгва. Да пуска писма в пощенските кутии хасковлии са срещали Златко Георгиев в района около зала „Дружба“, по бул. „Освобождение“, ул. „Македония, ул. „Славянска“ или бул. „Илинден“. Изминатите пеша километри всеки ден не тежат на 57-годишния пощальон. В най-натоварените дни е доставял до 400 писма и каталози. Тогава чантата му е тежала близо 20 килограма.

Златко Георгиев Въпреки техническия напредък все още има хора, които пишат писма и изпращат картички. Броят им се увеличава по празниците. Тогава пощальоните радват хасковлии с честики с добри пожелания от техните близки в чужбина. „Много често хората отказват да получат дадено писмо„, разказа още Златко Георгиев. Най-често такава съдба сполетява известията от данъчните.

Въпреки, че работата не е лека Златко Георгиев няма намерение да я сменя. Признава, че на тази възраст работа на друго място трудно ще си намери. През първите три години от трудовия му стаж в „Български пощи“ колежка му е била неговата съпруга. Пощальонът има две деца – син и дъщеря. 2-годишната му внучка вече знае, че „дядо работи в пощата„, разказа с усмивка разносвачът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button