Хасково

Дело срещу 25-годишен куриер на телефонни измамници влиза в съда

Районната прокуратура в Хасково е внесла в съда обвинителен акт спрямо 25- годишен хасковлия, който работел като куриер на телефонни измамници.

Между март и април миналата година той прибирал пари и бижута, оставени от възрастни хора, подведени от измамниците. Става въпрос за общо 35 893 лева и златни накити на стойност 4 969 лева.

Жертвите са между 74 и 83 години. Всички те били измамени по схема, че помагат на органите на реда да заловят измамници. Обвиняемият е получил телефонно обаждане от мъж, представящ се с името Сашо, с когото се договорили, че той ще взима пратките и ще ги доставя срещу 100-200 лева на курс.

На измамените било обещавано, че парите и вещите им ще бъдат върнати, след като „измамниците“ бъдат заловени. В един от случаите заявил на пострадала жена, че при извършен обиск бил намерен тефтер с телефонни номера, измежду които фигурирал и нейният, като тя била набелязана за следваща „жертва“. Неизвестното лице мотивирало жената, че тя следвало да съдейства на органите на МВР за задържането на останалите криминални престъпници, като остави на посочено място парите и накитите, които съхранявала вкъщи, откъдето ги взел С.К.

Друга пострадала жена изтеглила свои спестявания от банка и като ги оставила на посоченото място от непознатия, той я посъветвал да отиде да се почерпи с внучката си в близка пицария, докато й върнат парите. По-късно жената разбрала, че е измамена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button