Регион

Гранични полицаи спипаха 7 нелегални емигранти

Задържаните емигрантиЧетирима души, движещи се към вътрешността на страната са били забелязани вчера след полунощ с термовизионна система близо до българо-турската граница. В Граничното полицейско управление в Свиленград била сформирана оперативно-издирвателна група, която задържала четирима мъже, които се оказало, че са марокански граждани.

Те не оказали съпротива, показали паспорти с поставени входни турски печати от летище „Ататюрк“ на 4 октомври. По техни данни са пътували с автобус до Одрин и след това се придвижили пеш до турско-българската граница. Мароканците признали, че крайната цел на пътуването им била Холандия

Няколко часа преди това гранични полицаи от полицейското управление в Елхово също с термовизионна камера засекли трима в района на тополовградското село Присадец. След проведени оперативно-издирвателни действия са задържани трима мъже без документи са самоличност. Заявили, че са палестинци и признали, че са преминали нелегално от Палестина в Турция и от Турция до границата на България с помощта на турски каналджия

От началото на септември на българо-турската граница са задържани общо 12 мароканци, а в Граничната полиция в Елхово са регистрирани седем случая със задържани 18 палестинци. Нелегалните емигранти правят опит да се  възползват от процедурата за предоставяне на бежански статут в България. Впоследствие търсят различни възможности за придвижване от България към страните от Западна Европа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button