Хасково

Пощата поиска над 1.8 млн. лв. от подсъдимите, отложиха делото за обира

Хасковският окръжен съд не даде ход на делото за обира на 1 832 700 лв. от пощата в областния град.

Това стана в разпоредително заседание за което се явиха и тримата обвиняеми за грабежа – Красен Кънчев, Димитър Димитров и Тихомир Мавродиев. Делото беше отложено, защото Кънчев и Димитров не са получили препис от разпореждането на съда за разпоредителното заседание, както и обвинителния акт. Те им бяха връчени в съдебната зала.

Дело
Красен Кънчев (вдясно)

Днес стана ясно, че от „Български пощи“ АД са внесли в деловодството на съда искова молба срещу подсъдимите за обезщетение за пречинени имуществени вреди в размер на 1 832 700 лв.

Haskovo.info припомня, че обирът беше извършен вечерта на 7 срещу 8 юни 2016 г., когато група маскирани мъже проникна в сградата на Областна пощенска станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждайки в безпомощно състояние охранителя. Като на филм маскираните за минути, проникнаха в трезора на пощата и чрез металорежещи машини отвориха три масивни метални каси, откъдето взеха парите и след това избягаха с предварително подготвени автомобили и маршрути. Кънчев е обвинен като извършител, а Димитров и Мавродиев – като помагачи.

Следващото заседание беше насрочено за 17 януари 2020 г.

Дело

3 коментара

  1. А кога ще се внесе обвинение срещу гербаджийте крадци Добрев лилянов и техния слуга новоизбраното кметче

  2. Адвокат Георгиев ПАЗИ БОЖЕ
    Много не сериозен и некоректен
    Само знае да казва “ЩЕ ОПРАВИМ” и до там

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button