Регион

С над 600 000 лв. преустройват бивше общежитие в център за бездомници в Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа договор по проект за преустройство на бивше общежитие на химическия техникум „Проф. д-р Асен Златаров“ в Център за временно настаняване.

Стойността на проекта е 626 769 лв., а срокът на изпълнение е 24 месеца. Ще бъдат обхванати 20 потребители, като се цели предоставянето на нова за общината услуга, която да предоставя близка до семейната грижа за лица, които са временно или трайно лишени от дом. Центърът ще предоставя комплекс от социални услуги на бездомни лица, насочени към задоволяване на ежедневните им потребности.

Ще бъде изградена и рампа за достъп на хора в неравностойно положение. Предвидена е топлоизолация, подмяна на дограмата и нова покривна конструкция. Центърът ще разполага с пет складови помещения, помещение за пране и гладене и склад за чисто и мръсно бельо.

На първия етаж ще има обособени две отделения за по двама потребители, приемен офис, офис за персонала, приемно за инвалиди, медицински сектор, трапезария и разливна кухня. На следващото ниво ще има още осем отделения за по двама потребители, общи санитарни възли и кабинет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button